Frisk pasta med laks og asparges
En portion til 2-3 personer
- 1 pakke frisk pasta
- 1 bundt friske grønne asparges
- ca 200 gr røget laks
- et lille løg, evt forårsløg
- ½ boiullonterning
- 1 pakke flødeost
- 1 glas hvidvin
- salt og peber
Hak løget fint, knæk eller skær asparges i 3-4 cm lange stykker, og lad begge dele småsnurre i hvidvinen et minut eller 3. Tilsæt bouillon og flødeost, hvis vinen er kogt meget ind kan det være nødvendigt at tilsætte lidt vand. Smag til med salt og peber. Vend sovsen med friskkogt pasta og røget laks som er skåret i mundrette bidder (laksen, ikke pastaen). Spis det straks, nyd gerne resten af vinen til 🙂 Hvis man ikke kan lide vin i sin mad kan man naturligvis bruge vand i stedet for, men vinen bidrager med meget god smag.
Variationer: retten er også god med røget hellefisk i stedet for laks. Asparges kan byttes ud med brocolli, som dog nok skal have et minut mere kogetid.