Mettes frilufts-risotto med svampe

Mettes frilufts-risotto med svampe

Man kan naturligvis sagtens lave risotto efter alle kunstens regler på sit trangia. Men rigtige risottoris har meget lang kogetid, og når man er på “rigtig” vandretur vil man gerne spare på brændstoffet, så derfor er dette en forenklet version, hvor man bruger ris med 10-12 minutters kogetid. Man kan vælge parboiled ris, jasmin eller basmatiris alt efter hvad man foretrækker.

Risottoen er en solid ret som egner sig godt til vinterture. Her er vi klar til at spise den med hjemmelavede pølser til.

Til denne ret bruges tørret løg og tørret hvidløg. Begge dele kan købes her. De er ikke dyre, og lukker man posen godt til holder de meget længe, og er også nyttige hjemme i køkkenet i en snæver vending. Tørrede svampe findes i grøntafdelingen i de fleste supermarkeder og ellers i righoldigt udvalg i asiastiske eller mellemøstlige butikker. Hvis svampene er store, kan man med fordel knække dem i mindre stykker inden tilberedning, de vokser en del når de suger vand til sig.

Til 1 trangiagrydefuld skal man bruge

ca 300 gr ris

80 gr tørrede svampe (en pakke)

1 ss tørret løg

1 ts tørret hvidløg

½ bouillon terning

1 dåse valnødde-smøreost (Rondele. Almindelig neutral smøreost kan også bruges, men mangler prikken over i’et)

Vand

evt salt og peber

Ris, løg, hvidløg, svampe og boiullon blandes i gryden, der tilsættes vand. Der skal bruges mere vand end hvis det blot var ris man skulle koge, da både løg, hvidløg og svampe suger vand til sig. Start med lidt mindre vand en du tror skal bruges, og spæd til undervejs. Hele herligheden skal koges indtil risene er møre. Så blandet smøreosten i, og risottoen er klar til at blive spist. Måske har den brug for at blive smagt til med salt og peber.

 

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen