Mandel-pandebrød

Mandel-pandebrød

Som regel laver vi ikke morgenmad på vores ture. Vi plejer bare at pakke sammen, drikke en kop the og så køre til arbejdet, med en mellemlanding ved en bager.

Men der er undtagelser. Dette mandel-pandebrød har vi lavet to gange på vinterture, og vi lover at det lægger en solid bund! Vi skal beklage der ikke er særligt gode billeder til opskriften. Begge gange vi har lavet dette brød har som sagt været mørke vintermorgener, og så bliver billeder taget med telefon ikke ret gode. Eller måske er pandebrød bare ikke ret fotogene? Duft og smag fejler ikke noget 🙂

En kold og mørk og meget tidlig januarmorgen i Uhrehøj plantage forkælede vi os selv med dette pandebrød. Det varemede både fingre, mave og sind 🙂

Mandelpandebrød

1 dl hvedemel

½dl havremel
1 tsk bagepulver
1 ss sukker
1 knivspids salt
2 ss æggepulver
2 ss mælkepulver
1 ss kanel
0,5 dl finthakkede mandler

50 gr kokosmel
2,5 dl vand
smør eller olie til stegning

 

Det kan godt være det ligner en fiskefilet og ikke havde fået mange point i den store bagedyst. Men prøv at lave det, du vil næppe fortryde!

 

Bland alle de tørre ingredienser hjemmefra i en frysepose. Ved tilberedning tilsættes vandet, posen rystes godt. Lad dejen stå ca 10 minutter. Steg en tyk pandekage på lav varme. Hæld evt sukker, flydende honning eller sirup på.

Praktisk information: hvor køber man æggepulver og mælkepulver??? Mælkepulver kan fås i de fleste supermarkeder i en skummetmælksudgave. I mange asisatiske butikker kan man få sødmælkspulver. Æggepulver kan være lidt sværere at få fat på, hvis man ikke er interesseret i at købe 6 kg af gangen. Jeg har tidligere købt begge dele på den  svenske side Friluftsmeny.se Her har de mange spændende produkter. Som de desværre kun vil sende til svenske adresser… Har du ikke en ven i Sverige er siden alligevel værd at besøge, for der er rigtig mange gratis opskrifter på turmad.

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen