Andet madlavningsgrej

Andet madlavningsgrej

Trangiaen er vores friluftskogegrej nummer 1, men sommetider vælger vi alligevel andre løsninger.

En jetboil er god at tage med hvis der skal pakkes let og kompakt. Det er selvfølgelig smartere hvis man kan finde en mindre dåse gas end den der er vist her 😉

En Jetboil er en fiks lille ting, som fylder og vejer meget mindre end trangiaen. Den kan heller ikke så meget, den kan faktisk stort set kun koge vand. Men det kommer man også langt med. Og med lidt forsigtighed kan man godt lave enkle madretter i den. Jetboilen kommer i rygsækken når det er vigtigt at oppakningen fylder og vejer så lidt som muligt. der findes flere modeller af jetboil og de kan lidt forskelligt. Du kan læse en gennemgang af dem her. Den jetboil vi bruger er en Jetboil Flash.

Omnia-ovnen har vi haft med et par gange, og vi har brugt den til at lave ting som flødekartofler og lasagne. Omnia-ovnen er en slags randform man sætter oven på trangiaen, og så fungerer den som ovn. Den vejer ikke ret meget, men har en lidt klodset facon i forhold til at pakke den i en rygsæk hvor den tager en del plads op. Men den er nem at bruge og giver mange kulinariske muligheder. Man kan købe den i camping-butikker og den fungerer også over almindelige gaskomfurer og gasblus.

Her laver vi lasagne i omniaovnen

Omniaovnen udvider mulighederne for at bage på trangiaen betydeligt.

 

 

Wood-stove er fællesbetegnelsen for små brændefyrede komfurer hvor man kan sætte en gryde eller kedel oven på. Ideen er, at man ikke behøver at medbringe sprit, gas eller andet brændstof, men istedet bruger småpinde, kogler og andet brændbart som man finder der hvor man slå lejr. Det er en tak mere “Alene i vildmarken”-agtigt end vi normalt er i humør til, men den har da været med på en enkelte vintertur og fungerede fint hvis man huskede at fodre den med små pinde hele tiden. Hvis man er i humør til den slags finder man masser af gode ting på Bushcraftbutikken.

Mette gør klar til madlavning på woodstove.

Reflektor-ovnen er ny i vores friluftskøkken, men der er ingen tvivl om den kommer til at være med på mange ture fremover, for den er simpelthen genial! Reflektorovnen består af tynde aluminiumsplader, og når den er foldet sammen fylder den meget lidt. den er meget enkel at bruge, man stiller den bare op ved sit bål, så samles strålevarmen fra bålet i midten af den tragt ovnen udgør, og der bliver rigtig varmt. Så kan man ellers sidde ved sit bål og nyde synet af sin mad som bages. Fantastisk! Vi har købt reflektorovnen her.

Reflektorovnen er genial!

Grillrist til bålet er praktisk og behøver vel ikke nærmere beskrivelse.

Gryder og kedel til brug på grillrist og woodstove. Da vi helst ikke vil have vores trangia-gryder over åben ild har vi købt et billigt sæt med gryder og pander, samt en kedel fra Biltema. Man kunne jo også bare tage en gammel gryde med, eller købe en gryde i en genbrugsbutik.

Den er VIRKELIG effektiv, der går ikke meget brænde til og det brænder helt ud. Her har vi sat kedlen på en stub og lagt en lille rist mellem kedel og stub for at undgå brændemærker.

Julen 2018 kom Kelly Kettle ind i vores turliv. Kelly kettle er en brændefyret kedel, du kan læse en udførlig beskrivelse af den hos outsite.org her. Vi er hurtigt blevet vilde med kelly kettle som virkelig er hurtig og effektiv til at koge vand, og den medfølgende wood stove fungerer også rigtig godt. Man skal lige passe på hvad man stiller den på, da den naturligvis bliver meget varm nedenunder og efterlader brændemærker hvis man ikke tager sine forholdsregler.

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen