Bivibag

Bivibag

En overnatning under åben himmel byder ofte på dug. Med en bivibag holder soveposen sig tør.

Bivibaggen er det stykke grej der har ændret vores friluftsliv mest, og åbnet for den måde vi tager på tur og sover under åben himmel. Det er selvfølgelig Alistair Humphreys der har åbnet vores øjne for dette uundværlige stykke udstyr.

En bivibag er en vind- og vandtæt pose som man trækker uden på soveposen. Det gør at man bedre kan holde varmen – ligesom når man tager en vindjakke uden på en striktrøje – da luften i og omkring soveposen ikke skiftes ud så hastigt. Men endnu mere vigtigt, så gør det jo soveposen vandtæt, så dug, småregn og sne ikke er nogen hindring for at tilbringe en god nat under åben himmel. Det er vigtigt at bivibaggen er lavet af åndbart stof, da man udskiller forbavsende meget fugt i løbet af natten. Og ja, det er noget der er blevet gjort konkrete erfaringer med her i teamet, da Mettes første bivibag var meget vandtæt, både indefra og udefra 🙂

Sådan her vil vi allerhelst overnatte!

Bivibags kan købes i de fleste friluftsbutikker, og findes i en del varianter. Nogle har næsten karakter af en-mandstelte. Vores bivibags er meget enkle og lette. Karen har en Alpkit Hunka XL. Mette er bidt af en gal sy-selvgrille og har syet en kopi af Karens bivibag i stof fra denne webbutik.

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen