Liggeunderlag

Liggeunderlag

Vi vil sove godt når vi er på tur, og så skal vi også ligge godt. Vi er jo ikke 35 år mere… Men vi har godt nok været en del liggeunderlag igennem, af forskellige grunde. Vi har både billige og dyre underlag, nogle der egner sig til vinterbrug og andre som ikke gør. Alle underlagene er oppustelige eller selv-oppustelige.

Karen har formentlig danmarksrekord i punkterede liggeunderlag. Og det var en kilde til stor undren for os, for vi sover de samme steder, og ingen af Mettes underlag er nogensinde punkteret. Da Karen konstaterede de samme små sive-huller i tredje underlag, gik der en prås op for os. Karen opbevarer sine liggeunderlag under sin seng, udfoldet og med ventilen åben, hvilket er den bedste måde. Bortset lige fra… når man har kat! Som åbenbart synes det er en fest at stikke kløerne i de der underlag. Det er bare en rigtig ærgerlig måde at få et liggeunderlag ødelagt, for der er massevis af bittesmå huller, det er ikke sådan lige til at lappe.

Ud over de oppustelige underlag har vi ofte (næsten altid) (nej faktisk altid!) almindelige billige skum-underlag med. De vejer ikke ret meget, og de er gode at sidde på når vi laver mad eller nyder udsigten. De kan også være rare at have liggende ved siden af bivibaggen når man kravler ind og ud af soveposen, så man har sådan et “trinbræt” og ikke træder direkte ud på fugtig jord. Og endelig er der gode at have som beskyttelse under bivibag og liggeunderlag når man ligger i shelter eller på underlag med skarpe sten og torne.

Og nu går vi linen helt ud: I vinterhalvåret tager vi også gerne LAMMESKIND med! De er superhyggelige og varme at sidde på, og det er vigtigt da netop lår og baller har det med at blive ret så kolde på vinterturene. Og tager lang tid om at blive varme nede i soveposen! Om natten kan lammeskindet give ekstra varme og isolation mellem soveposen og liggeunderlaget.

Under billedet kommer en liste med de liggeunderlag vi har.

Oppakningen kan godt se lidt voldsom ud når man ikke går på kompromis med komforten.

Mettes liggeunderlag:

  • Exped Synmat 7 Mit foretrukne underlag til ture i sommerhalvåret.
  • Exped Downmat 7 Mit foretrukne underlag til ture i vinterhalvåret. Underlaget er isoleret med dun, og uhhh man ligger bare så godt på det! Men det er faktisk for varmt at bruge i sommerhalvåret, og det fylder også noget mere end de andre underlag jeg har
  • JR GEAR traverse Mummy. Det bruger jeg på sommerture når jeg skal pakke så let som muligt, da det fylder og vejer mindre end mine andre underlag. Det er fint nok, men jeg ligger bedre på Exped underlaget som er bredere, og hvor luftkamrene går på langs. Det er i høj grad en smags-sag.
  • JR GEAR traverse insulated Mummy. En isoleret udgave af førnævnte, det fylder og vejer lidt mere pga isoleringen, men får i øvrigt samme bedømmelse her fra.

Karens liggeunderlag (med og uden huller):

kommer…

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen