Shit kit

Shit kit

“jeg skal altså……!!!!”

Ja, det skal vi jo alle sammen før eller siden, både nummer et og nummer to. Og det er ikke den store videnskab at gå om bag en busk og få det ordnet, selvom det selvfølgelig kan være besværligt om vinteren hvor man har meget tøj på, eller om sommeren hvor myggene stikker. Hvis man synes det at forrette sin nødtørft i naturen er en stor overvindelse og bekymring, så kan man jo lægge sine ture på steder hvor der er et toilet i nærheden.

Når der ikke er et toilet i nærheden skal man sikre sig at man ikke efterlader naturen på en måde man selv ville synes var klam og uappetitlig. På vores breddegrader skal urin og afføring nok blive nedbrudt ganske hurtigt, men vi gider jo ikke jogge i egne eller andres efterladenskaber. Og toiletpapiret skal slet ikke ligge og lyse op i landskabet.

For at kunne lette os med pli i den fri luft medbringer vi følgende “shit kit”:

  • en lille haveskovl. Til at grave de større sager og brugt toiletpapir ned.
  • toiletpapir. Det er ikke nødvendigt med en hel rulle, snup en fra badeværelset når halvdelen er brugt.
  • en lille pakke vaskeservietter. Til hænderne. Servietterne skal ikke graves ned når de er brugt, men tages med hjem til skraldespanden, og derfor medbringer vi også
  • en lille pakke affaldsposer. Det kan også være sådan nogle poser hunde-ejere bruger
  • en lille flaske håndsprit til desinficering

Alt nydeligt pakket i en vandtæt pose, for nej, du vil IKKE stå med en gennemblødt rulle toiletpapir i nødens stund!

I særligt sårbare miljøer (f.eks strande) eller områder hvor der er mange brugere bør man ikke grave afføring og papir ned, med få det i en hundepose (eller lignende) og smide det i en affaldsspand (ikke naboens!). Det er lidt grænseoverskridende første gang, men så er det heller ikke værre, og det er med til at holde vores miljø rent. Man kan bruge to lag poser hvis man synes det gør det mere håndterligt.

Der er faktisk forbløffende meget vejledning at hente om dette emne på det store internet. For kvinder som jo ikke er så veludrustede til at tisse stående findes en række gadgets som kan forlænge hvad fra naturens hånd ikke er langt nok til at nå ud af bukserne og muliggøre også dette. Verden er forunderlig. Og den rummer såmænd også en kvinde som har skrevet både en bog med den mundrette og direkte titel “How to shit in the woods” og driver en blog med nogenlunde samme tema. Hun har både humor og mange gode pointer!

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen