Tarp

Tarp

En tarp er blot en lidt blæret letvægt-presening. Den har vi med hvis vi ikke er helt sikre på at vejret holder tørt natten over. Der er nemlig helt klart grænser for hvor meget regnvejr det er bekvemt at få ned over sig når man ligger i bivibaggen. Hvis man ikke har en tarp kan man fint klare sig med en billig presenning fra et byggemarked.

I modsætning til et telt er tarpen ikke lukket, hverken i siderne, enderne eller bunden. Det betyder luften ikke bliver indelukket, og man har følelsen og duften af skovbund eller sand (eller hvad man nu ligger på). Og det er næsten lige så godt som at sove under åben himmel.

tarpen beskytter os mod vand fra oven, men byder på masser af frisk luft og duften af skovbund

Man kan købe tarps i de fleste friluftsbutikker, i flere forskellige størrelser og vægtklasser. Mette var selvfølgelig ikke tilfreds før hun havde syet en selv i superletvægts-stof fra denne butik.  Modellen og vejledningen er fundet i Ray Jardines bog Trail life. Se Ray Jardines hjemmeside her hvis du er klar til en virkelig gang letvægtsgrej-nørderi!

Når Mettes tarp skal sættes op kræver det to træer eller to vandrestave. Så hvis vi skal på tur steder hvor vi ikke kan regne med der er træer, så tager vi vandrestave med.

Når der ikke er træer må vi have vandrestave med til at montere tarpen. Måske skifter vi en dag de fine træ-stave ud med nogle moderne teleskopvandre-stave
Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen