Trangia
På vores tur lægger vi vægt på at spise godt. Der er jo ikke tale om overlevelsesture, men derimod friluftlivs-nyderi, og her hører bordets glæder med. Også selvom der som regel ikke er noget bord.
De allerfleste af vores måltider tilberedes på en Trangia. I en trangia har man to gryder, en pande som også fungerer som låg, og hvis man sætter en gryde omvendt ovenpå panden har man også en ovn. Man kan lave næsten al slags mad på en trangia. Læs en smaddergod beskrivelse af forskellige modeller af trangia på Line Wagners blog Alleud.dk.
Vi har hvert sit trangia med kedel og slip-let pande. Og det sker ofte at vi begge har trangia med. Som regel fordi vi glemmer at aftale hvem der skulle tage det med, men fordelen er, at så behøver vi ikke vaske op når vi har lavet aftensmad, men kan bare tage et rent sæt frem til dessert eller morgenmad, hæhæ. Vi bruger gas-brænder i vores trangia, for det er så absolut det nemmeste. Og så har vi begge købt sådan et sæt børne-køkkengrej i IKEA, det passer vældig godt til madlavning på trangia.