Laks med gorgonzola

Laks med gorgonzola

Vi tilberedte denne ret i Omnia-ovn, som er en randformet mini-ovn man kan placere oven på trangiaen. Den kan helt sikkert også tilberedes i reflektorovn, eller med lidt forsigtighed i en trangiagryde.

Ingredienser (2 portioner):

  • 1 pakke frisk pasta
  • 2 portioner laks, evt frossen
  • 1/4 piskefløde
  • 1 pakke blåskimmelost (gorgonzola eller Danablue)
  • en lille pakke champignon
  • evt en sjat hvidvin
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Placer den friske pasta i en trangiagryde, tilsæt salt og hæld kogende vand over så det dækker. Læg låg på og stil gryden til side.

Skær laks og svampe ud i mundrette bidder. Placer dem i omniaovnen. Drys gavmildt med smuldret blåskimmelost, du bestemmer selv mængden. Tilsæt evt en sjat hvidvin. Hæld lidt over halvdelen af fløden over, og krydr med salt og peber.

Placer omnia-ovnen på trangiaen, og tænd op. Den skal småsimre, men må ikke bulderkoge. efter 10-15 minutter er laksen fast og osten smeltet, og fløden kogt godt op. Tilsæt evt mere fløde, hvis det ser tørt ud. Så er retten færdig. Stil omniaovnen til side mens pastaen lige får et opkog. Hæld kogevandet fra og nyd din aftensmad med en god udsigt og det der er tilbage af hvidvinen…

 

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen