Müesli

Müesli

Dette er en opskrift på hjemmelavet ristet müesli som er rigtig god på tur. Man kan sagtens variere opskriften og bruge andre kerne og flager efter smag. Og det er også helt frivilligt om man vil putte rosiner eller f.eks abrikoser i 🙂 Når vi bruger denne muesli på tur måler vi portionerne op hjemmefra. Det passer med ca 100 gr pr portion.

Muesli

(10-12 portioner, 500-600 kcal pr portion)

500 g havregryn

50 g boghvede

50 g hvedekim eller speltflager (udelades hvis det skal være glutenfri)

100 g sesamfrø

100 g kokosmel

3 tsk salt

100 g hakkede nødder

1 dl olie

2 dl vand

2 dl honning

50 g mandler

100 g solsikkekerner

100 g rosiner

Evt: andre nøddekerner, andet tørret frugt, andre gryn/flager, klid

Honning røres ud i lunkent vand. Alle ingredienser undtagen rosiner (og evt tørret frugt) blandes grundigt. Rist blandingen i en bradepande i ovnen ved 180-200 g ca 1 time. Rør i blandingen af og til så den ikke brænder på, særligt de sidste 15 minutter.

Mueslien må ikke ristes så meget at den bliver brunlig. Mueslien tages ud af ovnen og køler af, hvorefter rosier (og evt frugt) tilsættes. Når den er helt kold pakkes den i lufttæt emballage (f.eks 2 fryseposer). Til turbrug er det praktisk at pakke i dagsportioner, ved brug hjemme er opbevaring i lufttæt dåse bedst.

Mueslien kan virke fugtig lige når den tages ud af ovnen, men er den rigtigt ristet vil den være helt tør når den er afkølet.

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen