Mød mig i mørket

Mød mig i mørket

Allerede inden jeg så sms’en fra Karen vidste jeg, at vores plan ikke holdt. Vi havde aftalt, at hun skulle tage afsted ud i skoven, slå lejr og lave bål. Jeg havde en privat aftale, og ville komme senere og finde hende i mørket. Det syntes vi begge var ret eventyragtigt, og faktisk lidt ligesom Alene i vildmarken.

Men da jeg skulle afsted var det ikke blevet mørkt. Det gjorde det jo en del mindre udfordrende at finde frem, og trak noget ned på eventyrskalaen. Så tikkede der en besked ind fra en tydeligt presset Karen:

“Vi må finde på noget andet… Vi må ikke køre i skoven, jeg gjorde det alligevel. Der er ingen mobildækning og jeg kan ikke finde lejrpladsen og det regner”

Regner? Det regnede ikke der hvor jeg var, men det var jo sådan set ligegyldigt. Vi skulle lave mad på bål, og det er ikke helt så hyggeligt i regnvejr. For jeg-ved-ikke-hvilken-gang i min hverdagseventyr-karriere slog jeg op på udinaturen.dk for at finde et sted der lige kunne passe til dagens krav: Bålhytte, ikke for langt fra p-plads, ok omgivelser til en overnatning, helst i Rold Skov eller tæt ved.

Da jeg 20 minutter senere mødte Karen var det stadig ikke mørkt, hun havde ikke slået lejr og tændt bål helt alene, jeg havde ikke vandret gennem den mørke skov for at finde hende. Men hun var alligevel utroligt glad for at se mig, og trængte meget til et knus, for dagen havde bare været mere udfordrende end godt var. Det er yderst sjældent jeg oplever Karen være presset på den måde, det plejer at være mig der rammer grænsen og skal samles lidt op.

Regnen var stoppet, så vi vendte bålhytten ryggen og slog os ned ved en shelterplads vi kender godt fra vores juleture. Karen fik hurtigt gang i bålet (det kan hun nemlig sagtens selv), og vi sad lidt med hvidvin i glasset og så ind i flammerne mens vi snakkede dagen igennem.

Inspireret af den lidt Alene-i-vildmarken-agtige plan for dagens tur havde jeg valgt kun at tage en stegepande med, og jeg havde købt en ørred, så vi kunne spise ligesom dem i tv. Altså, helt så primitivt behøvede det jo ikke at være, så vi fik også smørstegt palmekål, hollandaisesovs, kammuslinger og fladbrød til den stegte ørred. Alt sammen tilberedt på pande, og det er faktisk meget sjovt at have sådan en begrænsning. Sovsen skilte, men smagte nu godt alligevel.

Regnen kom igen. Og vind. Og ugleskrig i mørket. Det hele blev slet ikke som vi havde planlagt, men det blev godt alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen