Bedre bukser – ja tak!

Bedre bukser – ja tak!

Hvis man er plussize kvinde og glad for friluftsliv, så har man en evig udfordring med at finde velsiddende og funktionel beklædning. Særligt stort er problemet med at finde bukser der passer. Det skrev jeg for nogle år siden dette indlæg om. Indlægget er fyldt med de tips og løsninger jeg selv og andre gennem tiden har fundet frem til, og har været delt utallige gange. Med den interesse der er for emnet skulle man tro at der lå et marked og ventede på den rette producent.

Kære venner, kære kvinder, vi har ikke ventet forgæves! Denne sommer har jeg afprøvet 3 par bukser fra 2 forskellige producenter, og de er simpelthen svaret på mine friluftsbukse-bønner. Hurra!

Inden du læser videre vil jeg understrege at jeg har betalt fuld pris for disse bukser, jeg har ikke noget kommercielt samarbejde med producenterne, det du får her er bare min uforbeholdne begejstring.

Astrid Wild er en svensk virksomhed som producerer “Outdoor wear for female shapes”. De har bukser, shorts, uld-fleece, uldent undertøj og en hørskjorte i deres kollektion, og størrelserne går fra 30 til 56! Designet er stilfuldt og klassisk, det er lækkert og funktionelt tøj som ikke skriger outdoor, og derfor lige så vel kan bruges til alt mulig andet. Smart, for det er ikke billigt, og man bliver hurtigt forelsket i tøjet, og vil helst gå i det hele tiden. Sådan gik det ihvertfald for mig med de to par bukser jeg har købt; Amelia Hiking pants, som er kraftige bukser med et tætsiddende fit, og Elsa Cargo pants, som er lette og med et løst og rummeligt fit.

Endelig en virksomhed som designer friluftstøj til kvinder!

Alpine Parrot er en lidt mindre amerikansk iværksættervirksomhed med fokus på rummelighed og diversitet. Med deres egne ord: Alpine Parrot started in 2019 as a response to the lack of size and ethnic diversity in outdoor apparel: we think it’s silly that people still walk out of outdoor specialty stores, unable to find anything that fits! I 2021 kørte de en crowdfunding kampagne på Kickstarter for deres Ponderosa pants, og da jeg helhjertet støtter deres mission bakkede jeg denne kampagne op med en bestilling. Ponderosa pants produceres i to forskellige snit (mountain og river), til henholdsvis æble- og pæreform, størrelserne går fra 14 til 24. Bukserne er lette og har knapper så man kan folde dem op i caprilængde.

Alpine Parrot har kun et produkt på hylderne, men det er et populært produkt!

Hvis du, ligesom jeg, er til den runde side, så ved du sikkert også hvor svært det er at finde tøj der bare passer, og hvor stor en lettelse det er når man så gør. Denne sommer har jeg tilbragt 12 dage på Spejdernes Lejr i Hedeland, hvor jeg var frivillig i Spejdersport. Dagene er gået med at bygge butikken op, pakke varer ud, klappe kasser sammen, pakke butikken sammen, pakke varer i kasser igen. Masser af lejrliv, vandring og cykling hver dag. Det var en glimrende test af bukser til friluftsbrug, og de bestod alle med glans. Alle tre bukser er super stretchy, stoffet er robust og både vand- og smudsafvisende. Og der er LOMMER! Lommer som er store nok, og som sidder de rigtige steder. Alle lommer i de tre par bukser er store nok til at rumme en mobiltelefon model 2022, og det er jo et særsyn når det gælder bukser til kvinder.

At købe tøj hjem fra USA kan godt blive en lidt bekostelig affære, så måske er Alpine Parrot mest en mulighed for det amerikanske marked. Hvis man ud over at ønske sig et par lækre, velsiddende og funktionelle bukser gerne vil støtte op om en dagsorden om øget diversitet i friluftslivet, så kan jeg kun anbefale at købe et par Ponderosa pants.

Astrid Wild sender worldwide, og har gratis fragt indenfor EU. Deres fitting guide er virkelig god synes jeg. Jeg vil vurdere deres buksestørrelser til at være “true to size” med en drejning til den rummelige side. Er du mellem to størrelser kan du godt vælge den mindre, ikke mindst fordi stoffet er så stretchy.

Jeg har ikke nogen billeder af disse bukser “in action”, så jeg fik min nabo til at tage billeder af mig hjemme i haven 😉 Ingen af os er særligt proff indenfor modelfotografering, så det blev som det blev, men det er ihvertfald ærligt og uredigeret.

3 thoughts on “Bedre bukser – ja tak!

  1. Hej Karen
    Jeg kan anbefale dovrefjell, det er det bedste køb jeg har gjort længe. Jeg bruger str 54 og de havde nogen der var større endnu. Fordelen var at de kan købes ved ‘jagt og fiskeri’ i Hedensted (lige ved motorvejen) så man kunne prøve den fysisk inden køb. Dog de var ikke specielt dyre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen