Lavthængende friluftsfrugter

Lavthængende friluftsfrugter

Det behøver ikke være så svært. Vi kan godt lide at lægge en eller anden udfordring eller udforskning ind i vores hverdagseventyr. Det giver en god eventyrkildren i maven. Nogen gange er det nu også bare dejligt at gøre det nemt for sig selv, simpelthen bare vælge at plukke de lavthængende friluftsfrugter.

Jeg har skrevet en bog om hverdagseventyr, den kan du læse om her på siden. Torsdag aften i efterårsferien var jeg i Rebild for at holde foredrag om bogen. Karen og Emily kom også til foredraget, og så var det jo helt lige til bagefter at overnatte i nærheden. Det skulle være et sted med bålplads, så vi kunne lave en lækker morgenmad på bål.

En enkel opredning i skovbunden. På en klar nat skal der ikke mere til. Karen og Emily ligger lige i nærheden.

Blot 100 m inde i Rebild Bakker, lige til venstre når man går ned af den første trappe, ligger Max Henius bålhytten. Nemmere og kortere bliver det vist ikke, og det var nu meget godt, for med en dutch oven i oppakningen var min rygsæk ustyrligt tung, og jeg var også noget træt i hovedet efter at have været 100% på til foredraget.

Bålhytten ligger i en gryde i terrænet, godt skærmet af store bøgetræer. På kanten af gryden, mellem træernes rødder fandt vi fine steder at lægge os i vores bivibags. Vi rundede aftenen af med varm kakao (med en sjat rom i) før vi krøb i poserne. Himlen var klar, og stjernerne hang som den fineste pynt i træernes grene.

Det er så stemningsfuldt under træerne i sådan en morgen med tåge.

Vi vågnede til en verden hyllet i tåge, og med rimfrost i græsset. Under træerne hvor vi sov var der hverken tåge eller rim, vi var skærmet mod det af de mange blade som endnu holder fast. Men udsigten ned over Rebild bakker var ekstremt stemningsfuld.

Der er altid smukt i Rebild Bakker. Også sådan en morgen hvor man faktisk ikke helt kan se dem.

 

Rimfrost i græsset vidner om at natten har været kold. Vi mærkede ikke så meget til kulden under træerne, men det var en kold morgen indtil vi fik gang i bålet.

Vi fik snart gang i et bål, og det var rart, for nogen lun morgen var det jo ikke. Reflektorovnen blev fyldt med skinke-oste-horn, og i dutch oven lavede vi shakshouka (vi brugte denne opskrift, men der findes mange andre, også på dansk). Det blev et solidt og velsmagende morgenmåltid som var værd at vente på.

Så er morgenmaden næsten klar

Karen holdt ikke efterårsferie, og måtte til sidst bryde op for at komme hjem og i gang med dagens arbejde. Jeg blev hængende ved bålet en times tid endnu, før jeg pakkede sammen.

Solens stråler spiller i røgen fra bålet

Sværere behøver det ikke at være. Et lettilgængeligt sted at tilbringe natten. Smukke omgivelser. Og et hyggeligt bål til morgenmaden.

Solen får efterhånden brændt tågen væk, og det er en virkelig smuk morgen i Rebild Bakker. Jeg håber jeg får mulighed for at holde flere foredrag om vores Hverdagseventyr, men det er måske for meget at håbe på at jeg bagefter kan overnatte lige så smukke steder som her. Men det skal klart komme an på en prøve!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Følg med

Få besked når der kommer nye indlæg på bloggen